Dessertmästarna

  • : 2013
  • : 62
  • : 0
  • 20
  • Reality

:

.

5
5x1
Freakshakes och barndomsminnen
Episode overview
23, 2017
De åtta nya deltagarna får något av en rivstart när de ska skapa freakshakes. En av dem skär sig illa redan vid första försöket. När sockerbagarna ska återskapa ett barndomsminne genom bakverk väcks smärtsamma minnen till liv för en av deltagarna.
5x2
Marsipangrisar
Episode overview
30, 2017
Att göra marsipangrisar kan verka simpelt, men att göra många under tidspress är tufft. Vad är viktigast: vackra grisar eller många grisar? Den kreativa utmaningen blir en sagolik historia där bagarna ska återskapa älskad barnlitteratur med bakverk.
5x3
Snabbutmaning och blindtest
Episode overview
06, 2017
Deltagarna måste klara snabbutmaningen utan hjälpmedel och de måste få till perfekt konsistens – och utsökt smak. Därefter blir det ett blindtest, där deltagarna måste lista ut vilka ingredienser som ingår i en dessert de får smaka på i blindo.
5x4
Marängstafett
Episode overview
13, 2017
Det blir marängstafett, en lagtävling där deltagarna måste dela upp sysslorna för att snabbt leverera en perfekt paj. Det vinnande laget får en stor fördel i nästa tävling. Juryn får förstärkning av konditorn och OS-guldmedaljören Mattias Ljungberg.
5x5
En hög och graciös pavlova
Episode overview
20, 2017
Fem sockerbagare ska bli fyra, och deltagarna får i uppdrag att göra en hög och graciös pavlova. Vissa tar emot uppgiften med entusiasm medan andra fasar för den. Resultatet blir väldigt .. show full overview
5x6
Sockertorn och mingeldesserter
Episode overview
27, 2017
De fyra deltagarna ska bygga så höga torn de bara kan – av skört och hett spunnet socker. De bränner sig och får mjölksyra, och precis när vinnaren ska koras kollapsar en av de tävlandes bygge. Kvällens stora utmaning är att skapa mingeldesserter.
5x7
Buffé med Halloweentema
Episode overview
04, 2017
Bara tre deltagare kvar. Först ett prov i molekylärgastronomi – de ska skapa len och god glass med hjälp av flytande kväve, en avancerad teknik. Därefter följer kvällens stora utmaning, .. show full overview
5x8
Final!
Episode overview
11, 2017
Final. Finalisterna möts i tre snabbutmaningar där smaksäkerhet, fingerfärdighet och tekniska färdigheter sätts på prov. I den avgörande tävlingen ska de skapa en pampig, god och vacker .. show full overview