Dessertmästarna

  • : 2013
  • : 62
  • : 0
  • 20
  • Reality

:

.

3
3x1
Rivstartar med en lagtävling
Episode overview
06, 2015
Tredje säsongen av Dessertmästarna rivstartar med en lagtävling. Juryn har valt var sin favoritingrediens som ska ligga till grund för de tre desserter som laget ska göra. En i det vinnande laget får immunitet inför utslagstävlingen.
3x2
Chokladboll med twist
Episode overview
13, 2015
Chokladbollen är en svensk klassiker men som kanske mest associeras till smörchocker och kladdiga barnhänder. Nu ska de tävlande konditorerna använda detta ökända bakverk som inspiration för en högklassig dessert värdig Dessertmästarna.
3x3
Roliga tårtor och kärleksfulla desserter
Episode overview
20, 2015
Deltagarna ska göra roliga tårtor och kärleksfulla desserter. I snabbutmaningen ska de göra tårtor på olika teman och de går lös fullständigt bland figurer, teman och glada dekorationer. I utslagstävlingen ska de göra en dessert till någon de älskar.
3x4
Höstdesserter
Episode overview
27, 2015
Höstdesserter och den stressigaste av alla tävlingar, stafetten. De tävlande får var sin höstig huvudråvara, t.ex. päron, sötpotatis, tranbär eller hasselnötter. Den som gör bästa desserten utifrån sin huvudråvara vinner immunitet i utslagstävlingen.
3x5
Teknikstafett och citrusfrossa
Episode overview
03, 2015
Hur sitter tekniken hos konditorerna? I en teknikstafett ska de tävla i att göra bl.a. marsipanrosor och chokladfjädrar. Det vinnande laget får extra tid i utslagstävlingen där konditorerna ska göra en citrusdessert utifrån 14 olika citrusfrukter.
3x6
Lakrits och husmanskost
Episode overview
10, 2015
Först ska de tävlande kombinera lakrits med en annan ingrediens och sen ska de återskapa en klassisk husmanskosträtt - som dessert. Gästdomare i laktristtävlingen är mästerkonditorn och lakritsexperten Elisabeth Johansson.
3x7
Silverlök och franskt paradbak
Episode overview
24, 2015
Juryn tycker att silverlöken är en underskattad grönsak som förtjänar en plats på desserttallrikarna. Värre blir det i utslagstävlingen när Sebastien stolt kan avslöja att Croquembouchetävlingen är tillbaka.
3x8
Praliner och lagtävling
Episode overview
01, 2015
Praliner skiljer verkligen agnarna från vetet. I snabbutmaningen ska de tävlande presentera fyra praliner, två handdoppade och två gjutna. Uppdelade på två lag ska de sedan servera en .. show full overview
3x9
Desserter till vin
Episode overview
15, 2015
Desserter till vin och svåra ingredienser är utmaningarna som de fem konditorerna ställs inför när finalen nalkas. Sommelieren Beatrice Becher har valt ut viner som de ska skapa desserter till. I utslagstävlingen är det svåra ingredienser som gäller.
3x10
Tårtkalas och chokladskulpturer
Episode overview
22, 2015
Fyra konditorer är kvar och de ställs inför en konditortävlingsgren - chokladskulpturer. Temat är sagoskog och de tävlande ska i lag om två presentera en chokladskulptur som också är .. show full overview
3x11
Semifinal
Episode overview
29, 2015
Tre konditorer är kvar och kampen om finalplatserna är hård. Först ut är en osttävling där domarna vill se oväntade desserter. I den stora utmaningen är temat Japan. Gästdomare är Sayan Isaksson som driver restaurang Esperanto i Stockholm.
3x12
Final!
Episode overview
05, 2016
Nu återstår tre konditorer där en redan är klar för final, och först ska det avgöras vem som blir den andra konditorn i finalen. De två finalisterna gör sedan upp om segern i flera steg. Första tävlingen är en dessertsoppa.