Dessertmästarna

  • : 2013
  • : 62
  • : 0
  • 20
  • Reality

:

.

2
2x1
Banana split och signaturdessert
Episode overview
30, 2014
I första programmet får de tävlande proffsen utmaningen att berätta vilka de är genom en dessert, samt att göra en ny version av klassikern Banana split. Den som lyckas sämst måste lämna programmet.
2x2
Nyskapande glass
Episode overview
07, 2014
Nyskapande glass och maffiga gräddtårtor är utmaningarna. De tävlande delas in i lag för att göra två sorters glass. Söndagen den 5 oktober är Gräddtårtans dag och det firas genom att de tävlande ska göra en modern version av en klassisk gräddtårta.
2x3
Mingelvänliga desserter
Episode overview
14, 2014
Mingelvänliga desserter inspirerade av en musikal och den kreativa utmaningen att få in den svenska skogen i en dessert. Utslagstävlingen är på temat musikal när de delas upp i lag och ska servera desserttapas till publiken på musikalen Flashdance.
2x4
Favoriträtt som dessert
Episode overview
21, 2014
Nötter och konsten att göra om sin favoriträtt till en dessert ska avgöra vilka som går vidare. Alla tävlande får varsin nöt att arbeta med som huvudingrediens i snabbutmaningen. Den som lyckas bäst vinner immunitet inför den stora utslagstävlingen.
2x5
Stafetten
Episode overview
28, 2014
De tävlande får välja ingredienser åt varandra i snabbutmaningen, till mångas stora förtret. Sen kommer den mest beryktade av alla utslagstävlingar - stafetten. Stressnivåerna når nya höjder när de ska göra en dessertbuffé med Halloweentema.
2x6
Kladdkakor och favoritskådespelare
Episode overview
04, 2014
De åtta kvarvarande tävlande ska göra en modern dessert baserad på kladdkakan. Den som lyckas bäst vinner immunitet inför utslagstävlingen där de tävlande ska skapa en dessert till sin favoritskådespelare.
2x7
Storslagna desserter
Episode overview
11, 2014
Storslagna desserter tar form när mezzosopranen Malena Ernman hyllas. Nu ska konditorerna göra en dessert till den svenska världsartisten som själv är på plats för att utse vilken som blir Dessert Malena. Dessutom ska de visa på tekniska kunskaper.
2x8
Frukterna som ser roliga ut
Episode overview
18, 2014
Exotiska frukter, suffléer och chokladfondanter sätter konditorerna på tuffa prov. Stora utslagstävlingen handlar om frukterna som ser roliga ut: Drakfrukt, Kaktusfikon, Rambutan, Mangostan mfl. Deltagarna ska använda hälften av dem i sin dessert.
2x9
Mardrömsutmaningen
Episode overview
25, 2014
Fyra godissorter stressar deltagarna i den snabba utmaningen när godbitar med smak av lakrits, choklad eller kola, frukt eller bär samt surisar ska presenteras. I utslagstävlingen ska de .. show full overview
2x10
Fyra bröllop och en Dessertmästare
Episode overview
02, 2014
Bröllopstårtor är storslagna och komplicerade. I utslagstävlingen ska de fyra återstående konditorerna göra var sin bröllopstårta för minst 100 personer. Två av de tävlande har aldrig gjort bröllopstårta tidigare, vilket visar sig vara ett handikapp.
2x11
Semifinal med Nobel-tema
Episode overview
09, 2014
Semifinal med chokladpraliner och desserter till Nobelfesten. Semifinal och två finalister ska fram. Tre olika chokladpraliner ska tillverkas och den som gör sämst ifrån sig åker ut. Sedan är det nobeldesserter som avgör vilka två som går till final.
2x12
Final i Dessertmästarna 2014
Episode overview
16, 2014
En konditor ska koras till årets Dessertmästare 2014. De två finalisterna möts i en rad stenhårda dueller. Först ska de göra en dessert utifrån en korg med råvaror som de inte får välja själva. Det är juliga smaker med bl a saffran.