Newton archive

  • :
  • : 151
  • : 0
  • NRK Super
  • 18
  • Children Documentary Family

.

2017
2017x1
Undervannsrobot
Episode overview
I fremtiden kommer selvstyrende undervannsroboter til å gjøre de farlige jobbene under vann. Vi er med når en undervannsrobot skal kjøre rundt på egen hånd for første gang. Programleder: Stian Sandø.
2017x2
Stian i blinde
Episode overview
Når Stian er blind i tre dager oppdager han hvor vanskelig det er å kle på seg og lage mat uten å se. Nå må de andre sansene hjelpe ham til å komme seg gjennom dagene. Han får teste både .. show full overview
2017x3
Skilpadder
Episode overview
Skilpadder er ikke bare treige. Noen fanger fisk med lynkjappe bevegelser, mens andre sloss med livet som innsats. Vi tar en titt på de tøffeste skilpaddene som fins. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x4
"Challenges"
Episode overview
Hva skjer når man snurrer en flaske med vann og prøver å få den til å lande stødig på bordet? Vi sjekker fysikken i bottle flip og tester flere andre internett-utfordringer. Programleder: Stian Sandø.
2017x5
Smarte triks fra naturen
Episode overview
Når hakkespetten banker løs på et tre med nebbet sitt er det enorme g-krefter i spill. Hvordan tåler hodet hans dette uten at det blir skadet? Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x6
Kokkekamp
Episode overview
Finnes det mat med en smak som alle liker? Stian konkurrerer med 13 år gamle Lui om å finne den beste smaken. Klarer en av dem å lage middag som alle de 12 smaksdommerne liker? Programleder: Stian Sandø.
2017x7
1000 graders kniv
Episode overview
1000 graders kniv er veldig populært på YouTube. Vi oppgraderer til 1500 grader, og smelter til slutt hele kniven. Programleder: Stian Sandø.
2017x8
Stumpneseapene i Himalaya
Episode overview
Stumpneseapene i Himalaya ser ut som filmstjerner med kul hårsveis. De har ører som Yoda i Star Wars og lepper som minner om litt for mange plastiske operasjoner. Nå har man for første .. show full overview
2017x9
Stian får seg en makeover
Episode overview
Mange liker å pynte seg i ansiktet, men ikke alle vet at sminke kan inneholde fiskeskjell, lus og urin! Stian forteller sminkeblogger Amalie Olsen ting hun ikke vil vite om sminke. Programleder: Stian Sandø.
2017x10
Verdens beste triksere
Episode overview
To av verdens beste fotballtriksere viser oss hva som er mulig å gjøre med en fotball. For å få til vanskelige triks må både føtter, kropp og ball spille på lag. Programleder: Stian Sandø.
2017x11
Albatrossene flytter til ny øy
Episode overview
Gulhodealbatrossene lever på en øy i Japan hvor det fins en aktiv vulkan. Her kan det skje utbrudd når som helst. Bli med når forskerne prøver å flytte fuglene til en trygg øy før det er for sent. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x12
Alt du lurer på om bæsj
Episode overview
Er det farlig å spise sin egen bæsj? Stian får hjelp av Line Jansrud til å forstå hvordan maten vi spiser blir til en brun, illeluktende bakteriegjørme. Programleder: Stian Sandø.
2017x13
Vi ser på planetene
Episode overview
Nylig fant astronomene et solsystem 39 lysår unna oss. I univers-sammenheng er det rett borti høgget. Det kule er at forskerne tror at flere av de sju planetene i solsystemet TRAPPIST-1 likner på jorda. Programleder: Stian Sandø.
2017x14
Prosjekt plast
Episode overview
Stian gjør seg om til en søppelhaug ved å henge alt plastavfallet sitt på kroppen. Plast har vi over alt, men hvor mye bruker vi egentlig i løpet av en uke? Programleder: Stian Sandø.
2017x15
Turntvillingene og Stian
Episode overview
Turn er spinnvilt! Hvordan klarer turnerne å ha så ekstremt god kroppskontroll og balanse? Turntvillingene Malin og Maria prøver å lære Stian kunsten. Programleder: Stian Sandø.
2017x16
Flyvende spinner
Episode overview
Fidget spinnere har vært en trend i hele år, men hva skal til for å få en spinner til å fly? Vi lager et "spinnikopter"! Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø.
2017x17
Fjærkledte dinosaurer
Episode overview
Stammer fugler fra dinosaurene? Vi er med når forskerne graver opp fossiler som kan løse mysteriet om slektskapet. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x18
Tunnelbygging med Noobwork
Episode overview
Til vanlig bygger Joachim, eller Noobwork som han kaller seg, tuneller i Minecraft på YouTube. Er det like kult med tunellbygging i virkeligheten? Programleder: Lydia Gieselmann og Stian
2017x19
Når hjernen er livredd
Episode overview
Hvordan reagerer hjernen når du er livredd? Vi tester om hukommelsen fungerer under et fallskjermhopp fra 4000 meters høyde. Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø
2017x20
Derfor får struts unger i regntiden
Episode overview
Strutsen i ørkenen i Namibia satser alt på å få unger akkurat på rett tidspunkt, nemlig i regntiden. Hvis ikke regnet kommer når ungene klekker, dør de. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x21
Døde mennesker på utstilling
Episode overview
Hvordan kan en død kropp vare evig? Vi drar på utstilling og kikker på døde mennesker, og finner ut hvordan kroppene har blitt som de er. Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø.
2017x22
FIFA-spill i virkeligheten
Episode overview
Vi tester ut å spille fotballdataspillet FIFA i virkeligheten. Ekte fotballspillere får kommandoer du kjenner igjen fra spillet. Bli med på en annerledes kamp på Lerkendal stadion! Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø.
2017x23
Utrolige edderkopper
Episode overview
Vi møter noen av de mest spesielle edderkoppene som fins. Det er mange som er redde for edderkopper, men de spiller en viktig rolle for jordas økosystem. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x24
Kråke vs menneske
Episode overview
Vi finner ut om vi mennesker er smartere enn en kråke. Hvordan klarer vi oss når vi blir testet på samme måte som dyrene? Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø.
2017x25
Labrottene testes i reaksjonstid
Episode overview
Er mennesker raske nok i oppfattelsen til å komme seg unna en ball i 100 km/t fra sju meters hold? Programledere: Lydia Gieselmann og Stian Sandø.
2017x26
Elefantens verden
Episode overview
Hvordan er det å være elefant? Forskere prøver å finne svaret ved hjelp av smarte eksperimenter. Kommentar: Torfinn Borkhus.
2017x27
Frykt
Episode overview
Labrottene tester frykten sin når de skal rappellere ned mer enn 70 meter fra en av Norges høyeste bygninger. Programleder: Lydia Gieselmann.
2017x28
Newtonhit
Episode overview
Hva skal til for å lage en hit? Vi starter et prosjekt med mål om å lage en låt som treffer hitlistene! Programleder: Lydia Gieselmann.

Characters